Waterwonen op IJburg, een unieke kansSamsom Bouw, een aannemer in waterwoningen

Samsom Bouw is ruim 85 jaar specialist in het bouwen van waterwoningen. Als een waterwoning moet voldoen aan het Bouwbesluit, kun je hem het beste laten bouwen door een echte aannemer als Samsom Bouw, aangesloten bij BouwNed, de brancheorganisatie van de Nederlandse bouwwereld. Het kwaliteitslabel 'Bouwgarant' van Samsom geeft aan, dat de bouwondernemer zichzelf onderwerpt aan periodieke kwaliteitscontroles van Bouwgarant. Samsom Bouw is gevestigd in Vinkeveen, waar wonen p en n het water traditie is.


Waterwonen op IJburg, een unieke kans

De Nederlandse overheid experimenteert met een vrijere benadering van het wonen op water. De ruimte op het land is bijna op en er is nog volop 'ongebruikt' water in Nederland. Woonarken mogen groter en hoger worden en veranderen zo in heuse waterwoningen. In IJburg biedt de gemeente Amsterdam de unieke gelegenheid om uitzonderlijk groot te bouwen op waterkavels. Een atelierwoning bouwen op het water behoort ook tot de mogelijkheden. Maar met de toegenomen vrijheden nemen de bouwtechnische eisen toe. Een echte waterwoning moet voldoen aan het Bouwbesluit. Niet iedereen heeft verstand van woningbouw op het water. Samsom Bouw wel.


YQua

Samsom ontwikkelde speciaal voor de locatie in IJburg het woonconcept YQua, dat de mogelijkheden van de ligging en de eisen die de overheid stelt combineert in een ideaal ontwerp.
Hier zijn twee voorbeelden afgebeeld, die naar uw wensen zijn aan te passen. De flexibiliteit van het ontwerp stelt u in de gelegenheid, er echt w woning van te maken. Dat kunt u n doen, samen met de ontwerper van Samsom Bouw.


U hebt een droom en wij zijn flexibel

Wie kiest voor wonen op het water, wil waarschijnlijk iets bijzonders. Wellicht heeft u een droom en wij begrijpen heel goed, dat u er alles aan wilt doen om die te laten uitkomen. Samsom Bouw is een aannemer die graag met veeleisende particulieren werkt en is uiterst flexibel bij de uitvoering van uw plannen.


Romantisch wonen

Wonen op water is anders dan wonen op het vasteland. Uw woning deint soms zachtjes mee op de bewegingen van de elementen en herinnert u aan de veranderlijkheid van de
natuur. U hoort het klotsen van het water, het gekwek van watervogels en het geruis van riet. 's Zomer ruikt u een barbecue met sardientjes op het dakterras van de buren, 's
winters uw eigen houtkachel. Misschien ligt er een sloepje langs uw gevel, waarin de kinderen hun piratentochten in maken. Uw
bezoekers bereiken u over een rode loper van solide aluminium.Modern wonen

Een waterwoning mag dan erg romantisch zijn, het is geen ouderwetse woonschuit. Een goede waterwoning maakt optimaal gebruik van de bijzondere omstandigheden van zijn ligging.

Een goede waterwoning geeft de bewoner toegang tot het water, wat de woning immers zo bijzonder maakt. Het licht in een waterwoning is heel bijzonder en veel beweeglijker dan op het land. Door de weerkaatsing van het zonlicht in het water valt het licht soms ook van onderop de woning binnen, hetgeen de woning een extra gevoel van transparantie geeft.
Het YQua-concept: alles kan

1 De basis is een zware betonnen bak.
Daarin staat een thermisch verzinkt,
lichtgewicht metalen frame.
2 In het frame is een lichte houten
systeemvloer met een uitstekende
akoestische isolatie opgehangen.
3 Het frame is bekleed met een binnen-
en buitengevel. Doordat de thermische
isolatielaag aan de binnenkant
gemonteerd is loopt hij ononderbroken
door en bevat de constructie geen
koudebruggen. Zo treden er geen
warmteverlies of condensvorming op.
 
4/5 Het YQua-concept is moeiteloos aan te
passen aan uw wensen. De gelijkvloerse
variant van de afbeeldingen 1, 2 en 3 is
maar n van de vele mogelijkheden.
Afbeeldingen 4 en 5 tonen een split-level
variant. Samen met de ontwerper kunt u
een op uw wensen afgestemde variant
van YQua samenstellen.